Forums Eastern Europe Romania Nod A6/A1 Lugoj -> Timișoara

This topic contains 56 replies, has 4 voice, and was last updated by Octavian Borcan 3 years ago
 • Alexander B.

  Venind dinspre Lugoj pe Autostrada A6, la nodul cu A1 trebuie să ținem banda din dreapta pentru a merge spre Deva, iar banda din stânga pentru a merge spre Timișoara.

  În HERE WeGo se vede că începutul acestei benzi către Timișoara (cea din stângă) în prezent nu are atributul de bandă de acces (spre deosebire de banda dreaptă, către Deva), astfel încât GPS-ul nu dă indicația de a se încadra pe banda stângă pentru cei care doresc să ajungă la Timișoara. Presupun că aici ar trebui schimbat rangul de drum.

  Iar ultima bucată a drumului de acces cu sens dublu către Timișoara apare îngroșat în HERE WeGo, deci și acolo s-ar putea face o ajustare.

  Vă mulțumesc!

  Octavian Borcan

  Salutare,
  In urma verificarilor efectuate de colegii mei geocodarea este corecta inclusiv rangul drumului.
  Multumim.

  Alexander B.

  Vedeți imaginile atașate:

  1. A6/A1: Mergând spre nord, banda stângă (spre Timișoara) ar trebui să fie la fel de subțire ca și banda dreaptă (spre Deva).
  Comparați cu nodul M43/M5: Mergând spre vest, banda stângă (spre Serbia) apare la fel de subțire ca și banda dreaptă (spre Budapesta).

  2. A6/A1: De ce acea mică porțiune (pe care am încercuit-o cu albastru) apare mai gros?

  Octavian Borcan

  Le-am transmis spre analiza colegiilor mei.

  Alexander B.

  Bună ziua,
  Sper ca explicațiile mele (cât și ilustrația) să fi fost suficient de clare …?
  Numai bine

  Octavian Borcan

  Salutare. Colegii mei au verificat codarea si din punctul nostru de vedere e ok. Nu stiu de ce este reprezentat cu o culoare usor diferita in aplicatie, acest lucru nu afecteaza cu nimic rutarea.

  Alexander B.

  Bună ziua, mulțumesc pentru răspuns!

  Nu – culoarea drumului de legătură nu mă deranjează (drumul de legătură este reprezentat cu o altă culoare decât autostrada din moment ce este vorba de o porțiune cu sens dublu!).

  Nu știu cum să reușesc să mă exprim mai clar: În imaginea cu A6/A1, am încercuit cu roșu locul în care banda din dreapta a A6 se transformă în breteaua de legătură spre est, A1 către Deva. Această bretea nu este codată ca “motorway”, ci ca “motorway_link” (nu știu exact cum sunt denumirile interne în HERE, dar măcar așa se numesc în OSM), și astfel apare mai subțire. Până aici e foarte bine.

  Dar banda din stânga, care se transformă în breteaua de legătură spre vest, A1 către Timișoara, este reprezentată în continuare ca “motorway”, adică mai gros, în locul încercuit de mine cu roșu. Dar și această banda ar trebui reprezentată tot ca “motorway_link”, ca și cea din dreapta, adică mai subțire, din moment ce NU avem situația în care doar spre dreapta s-ar părăsi autostrada și mergând înainte s-ar continua drumul pe autostrada. Ambele benzi sunt echivalente, din moment ce amândouă reprezintă bretele de legătură spre A1.

  În imaginea cu M43/M5, vedeți încercuit cu roșu cum ar trebui reprezentată situația în mod corect: Spre M5 atât banda dreaptă (către Budapesta), cât și banda stângă (către Serbia) sunt la fel de subțiri, adică în ambele cazuri este vorba de “motorway_link”.

  Dar care este problema cu rutarea? În mod normal, mergând pe autostradă, GPS-ul nu ne spune decât când să PĂRĂSIM autostrada (adică când să ne încadrăm pe breteaua de ieșire, spre dreapta). Bineînțeles că GPS-ul NU ne dă indicația de a CONTINUA drumul pe autostradă, mergând pe (cele minimum două) benzi din stânga!

  Astfel, vorbind despre nodul A6/A1, GPS-ul îmi dă indicația corectă când trebuie să o iau spre dreapta, pe breteaua (“motorway_link”) către Deva. Dar dacă trebuie să merg spre Timișoara, GPS-ul NU îmi zice să mă încadrez pe banda stângă, din moment ce are “impresia” că nu trebuie decât să CONTINUI drumul pe autostradă (“motorway”), din moment ce banda stângă în prezent NU este codată ca “motorway_link”!

  Această situație nu există la nodul M43/M5, unde codarea este corectă. Acolo și GPS-ul dă indicații corecte.

  Sper să fi reușit să explic situația ceva mai bine …

  Octavian Borcan

  Am transmis colegiilor mei comentariul. Revin cu un raspuns. Multumim.

  Alexander B.

  Vedeți și desenul atașat:

  Alexander B.

  Bună ziua,

  V-am trimis un e-mail cu detalii, câteva fotografii și ilustrații la adresa: mapsromania@here.com

  Sper să se rezolve problema nodului A6/A1 cât mai repede, deoarece și în Here WeGo lipsește indicația de a se încadra pe banda stângă dacă dorești să mergi spre A1, către Timișoara, venind dinspre A6.

  Mulțumesc.

  Alexander B.

  Spre comparație: Indicația de a se încadra pe banda dreaptă, către Deva, nu lipsește, deoarece această bandă este codată corect ca MOTORWAY_LINK (apare mai subțire în Here WeGo):

  Alexander B.

  Iar de ce funcționeză totul corect la nodul M43/M5 din Ungaria? Pentru că acolo ambele benzi către M5 (atât cea din dreapta cât și cea din stânga) sunt codate ca MOTORWAY_LINK, adică apar mai subțire în Here WeGo!

  • This reply was modified 4 years, 1 month ago by Alexander B..
  Alexander B.

  Comparație:
  A6/A1 (România) = MOTORWAY (groasă) -> greșit!
  M43/M5 (Ungaria) = MOTORWAY_LINK (subțire) -> corect!

  Octavian Borcan

  Conform raspunsului primit de la colegii mei problema a fost rezolvata-datorita unui bug al rutinelor de validare a codari nodului rutier, a fost omisa o codare suplimentara pe un segment de drum. Vedem ce s-a schimbat la urmatoarea actualizare; in mediul de productie, rutarea se face corect. Multumim pentru insistenta si detaliile oferite 😉

  Alexander B.

  Până acum nu se vede nici o diferență. Se știe când va fi următoarea actualizare în HERE WeGo?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 58 total)

You must be logged in to reply to this topic.