Forums Eastern Europe Romania Lupta cu robotii

This topic contains 5 replies, has 2 voice, and was last updated by Octavian Borcan 11 months, 1 week ago
 • Walter Radu

  Am incercat sa editez cate ceva, de fiecare data roboti/algoritmi de validare sau mai stiu eu ce “corecteaza” corectiile mele. Un sistem total neproductiv, cel putin asa il vad eu.
  Imaginea atasata e un exemplu.
  Nu stiu daca are rost sa continui.

  Octavian Borcan

  Salut,

  Daca imi poti da un link din Map Creator sau coordonatele gps ale zonei, putem verifica ce s-a intamplat pe acolo, si ce algoritmi au cauzat probleme. Orice contributie valida ajuta la crearea unei harti mai bune, deci merita desi uneori mai sunt si astfel de situatii nedorite.

  Multumesc,
  Octavian

  Walter Radu

  Salut.
  Coordonate: 44.62381,22.65289

  Din discutiile de aici se pare ca nu sunt singurul. Nu inteleg de ce daca e necesara o validare a datelor introduse de utilizatori, un algoritm are drepturi mai mari si e lasat sa anuleze datele deja validate.
  In Drobeta am incercat sa editez diverse (geometria, atribute, adaugare de noi strazi,) cred ca mai toate au fost anulate. Doar cladirile au ramas, dar acestea nu au fost inca aprobate.

  Exemple de lucruri care as vrea (si chiar am incercat) sa le schimb… dar algoritmul a considerat ca nu e bine:
  -geometria strazilor desenata… la gradinita.
  -“strazile” din parcare nu sunt rezidentiale
  -toate serpuielile dintre strazi sunt doar mici alei/drumuri de acces pt. parcare.

  Octavian Borcan

  Salut,
  Ca idee de baza se lucreaza pe un layer separat de baza de date de productie(harta care o vedem si folosim noi in aplicatii). Pe masura ce editarile sunt moderate automat sau manual, ele sunt impinse spre integrare in harta. Procesul acesta dureaza in functie de cativa factorii, automatizarea scurteaza timpul necesar parcugerii acestor etape cu anumite limitari daca sunt prea complexe sau daca lipseste o resursa de comparare/validare.
  Validari/algoritmi- sunt mai multe tipuri de robotei; in mare sunt unii cu rulaj imediat care semnaleaza chestii de baza(de ex. daca un drum nu este conectat sau ai segmente intercalate asfaltat-neasfaltat, sau lipseste un atribut esential precum un numar de contact la un hotel sau restaurant), altii care ruleaza periodic sau “on request” precum cei legati de topologie sau denumiri.
  Moderarea dureaza de la cateva ore pana la cateva saptamani, in functie de prioritati de datele disponibile pentru verificare. Ea nu se face la nivel local ci international.

  Bd. Carol I/Smardan – sunt drumuri conduse de noi avand implementata niste atribute legate de curvatura acestuia(tehnologia ADAS), ceea ce duce la respingerea automata a unor ajustari minore de geometrie iar cele mai complicate vor produce rupturi sau segmentari ciudate pana la momentul la care vor fi verificate manual; vor fi validate usor schimbarile de denumire, sau segmentarea lui. Acelasi lucru e valabil pentru toate drumurile colorate cu rosu sau galben.
  Tipul de drum specific parcarii a fost introdus mai tarziu, ulterior codarii parcarii exemplificate; modificarile facute ar trebui sa intre usor, neafectand navigarea in mod substantial.
  Piata 1 Mai- la momentul acesta, geometria pare sa fie ok, fara acel V din fotografie. Ultima modificare pe acel segment imi apare ca fiind facuta pe 12.07.2021.
  Cred sa avem ceva lipsuri pe Drobeta, nu vad sa se fi facut vreo actualizare sistematica recenta doar una partiala in 2019 pe o parte din bulevarde si zona de case din partea stanga a stadionului.

  O sa verific mai mult in cursul saptamanii viitoare.

  Week-end placut,
  Octavian

  Walter Radu

  Salut. Revin cu o problema. Am incercat sa nu ma ating de drumuri mari, bulevade, etc.; care ar putea avea statut de “protejate”. Doar o mica strada din cartier si niste alei. Evident, a iesit ghiveci.

  In parcarea aia sunt si modificarile mele, si vechile segmente:
  44.63402,22.65921

  Drum intrerupt:
  44.63326,22.6587

  Si cu asta, parasesc dezamagit scena Here Map Creator. Nu se merita efortul, nu sunt nici Sisif nici Alonso Quijano.

  Octavian Borcan

  Salut,

  Am intampinat si eu acelasi tip de probleme, dar pana la urma am rezolvat situatiile raportate. Pare sa aiba un bug unul din robotei folositi de platforma pentru validarea unor modificari. O sa reintru pe aceasta zona peste cateva zile sa verific daca modificarile operate se pastreaza.

  Multumim,
  Octavian

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.