Forums Eastern Europe Hungary 4-es főút

This topic contains 6 replies, has 4 voice, and was last updated by Mike Rooney 9 months, 2 weeks ago
 • Bond James

  A 4-es főút Debrecen – Nyíregyháza között és Nagyszállás – Záhony között a Wikipédia szerint tényleg elsőrendű főút, de itt
  ez a megnevezés a lehető legmagasabb sebességkorlátozásra vonatkozik, szerintem. Így a teljes szakasz /4-es főút/ beállítása “Főút” véleményem szerint.

  HERE Map Creator Konstantina Kokkalis

  Dear James,
  thank you for your input. We will escalate this to proper team and will inform you for any update.

  Regards,

  Bond James

  Lehet, hogy rosszul fogalmaztam ?

  “Main”, “Főút” besorolású út a 4-es sz. főút teljes szakasza, NEM “HIGHWAY” !!!
  “HIGHWAY”, “Elsőrendű főút” besorolású az összes “M” autóút illetve autópálya. /M1, M2, M3, M4, M44, M7, M85, M86,……./

  Tisztelettel.

  Tamás Máthé

  Kedves Bond (James Bond)!
  A Map Creatorben levő útosztályozás nem pontosan fedi le a hazai elnevezéseket és a szabályozást. Ugyanakkor biztos lehet benne, hogy az utak HERE adatbázisbeli osztályozása és az útdíjak feltüntetése naprakész, és megfelel mind a mi specifikációinknak, mind a navigációs céloknak, így ebben a tekintetben nincs szükség korrekcióra.
  Megjegyzését mindazonáltal köszönjük! Ha ezzel kapcsolatban további kérdés merül fel, állunk rendelkezésére.
  Bízunk további együttműködésében, üdvözlettel:
  Máthé Tamás
  HERE

  Bond James

  Tisztelt Tamás Máthé !

  Elnézést kérek, de…
  “A Map Creatorben levő útosztályozás nem pontosan fedi le a hazai elnevezéseket és a szabályozást. Ugyanakkor biztos lehet benne, hogy az utak HERE adatbázisbeli osztályozása és az útdíjak feltüntetése naprakész…”

  én csak azt látom a HERE térképen, ellentétben más /Google, Waze, elnézést!!!/ szolgáltatoknál, hogy itt néhány főút
  autópályának van feltüntetve, legmagasabb sebességkorlátozással, és fordítva. M4 /Budapest Liszt Ferenc repülőtérig!!!, többször javítottam, de törlésre, javításra került/ , M44, M85, M86, M3 /Vásárosnaményig!!!/, M76, M8, M9, M25,….
  Így ránézve Magyarország térképére, az úthálózat látszólag hiányos, autópályákat tekintve.
  Több országra igaz, hogy a Map Creatorban levő útosztályozás nem pontosan fedi le az elnevezéseket és a szabályozást, de itt a programban szerintem egy kis rugalmassággal lehetne korrigálni.

  Tisztelettel !

  Tamás Máthé

  Kedves James Bond!

  Ha jól értem a problémáját, több különböző attribútumról van szó, engedje meg, h. röviden vázoljam őket:
  – FC, Functional Class, vagyis az útosztályozás: ez 1-től 5-ig terjed, ahol az 1-es a legfontosabb. Az FC 1-4 hálózatot úgy kell kialakítanunk, h. tükrözze a fontosságot, de ne legyen benne hézag vagy zsákutca, és minél kevesebb ún. FC-ugrás legyen egy útvonalban. Így az FC1 utak nem feltételenül esnek egybe az autópályákkal. Pl. amíg nem volt teljes az M7, a 7-es út volt az FC1, de hasonlóan, az M3 véget ér Vásárosnamény előtt, de az FC 1 folytatódik a határig (és tovább).
  – fizetős útszakasz: ez sem esik egybe sem az autópályákkal, sem az FC osztállyal, ezt nem kell külön magyarázni.
  – sebességhatár: a sebességhatár szintén nem utal egyértelműen az út rangjára, ezeket igyekszünk a valóságnak megfelelően frissíteni.
  – sebességosztály: ez ezen a szinten 100-130 km/h, amibe mindkét kategória, a hazai autópályák és autóutak beleesnek.
  – “controlled access road”: ez nagyjából azt a tulajdonságát fedi le egy útnak, ami az autóutaknál és autópályáknál jelenik meg: “Irányonként két sávval rendelkező autóúton csak külön szintű csomópont van, és a forgalmi irányok fizikailag el vannak választva. Irányonként egy forgalmi sávval rendelkező úton minden keresztezés szabályozott és az autóút átmenő forgalmának elsőbbsége biztosított.” (Wikipédia)

  Azt, h. a térképen hogyan érdemes jelölni egy hosszú távú útvonalat, milyen jelöléssel okozzuk a jobb felhasználói élményt a navigálónak, már többféleképpen meg lehet közelíteni. Az egyes térképszolgáltatók más-más megközelítést használnak, mindegyiknek van előnye és hátránya is. Valakinek az a fontos, hánnyal lehet menni, valakinek az útdíj, valakinek pedig az autópálya mint fokozat vagy az osztott pálya.

  Remélem, segítettem. Ha nem, állok további rendelkezésére.
  Üdvözlettel:
  Máthé Tamás

  Mike Rooney

  Good step you have written of writing content relating to cooperate sense. Better yet good working skills and hope you write more of this soon
  jesse pinkman jackets

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.