Forums Eastern Europe Hungary Térképszerkesztés

This topic contains 17 replies, has 6 voice, and was last updated by Bond James 2 weeks, 4 days ago
 • Zoltán Végh

  Srácok,
  miért van az hogy több szerkesztésem x nap után eltűnik, a törölt POI pontok újra visszakerülnek, az utcanevek visszaneveződnek??
  Több mint 10.000 szerkesztésen vagyok túl, sok-sok órát eltöltve, utánanézve több helyen hogy biztosan jó legyen a szerkesztett területem. Az embernek elmegy így a kedve a segítségtől….

  Brigitta Majoros

  Kedves Zoltán!

  Köszönjük szépen a visszajelzését és az eddigi értékes hozzájárulását!

  Elnézését szeretném kérni az említett kellemetlenségekért. Dolgozunk azon, hogy az olyan aktív, térképeinket régóta szerkesztő felhasználók, mint amilyen Ön is, az adatfeldolgozás során előnyben részesüljenek. Köszönöm szépen, hogy jelezte felénk a problémát, dolgozunk a mielőbbi megoldásán annak érdekében, hogy az aktív felhasználók térképszerkesztései rövid időn belül feldolgozásra és megjelenítésre kerüljenek.

  Üdvözlettel,
  Brigitta

  Zoltán Végh

  Kedves Brigitta,
  köszönöm a gyors visszajelzést. Legtöbb gondom hogy a “védett” utakat nem lehet szerkeszteni, pl. a városon belül szerettem volna első helyre tenni az út megnevezésést aztán a számát. Több főúton a városon kívül szerettem volna törölni az út megnevezését (csak a számát meghagyni) de ez sem marad meg szerkesztés után.
  Nem tudom esetleg lehet-e magasabb jogosultságot kapni a szerkesztésekben.
  Üdv,
  Zoltán

  Brigitta Majoros

  Kedves Zoltán!
  Köszönjük a visszajelzést és az érdeklődést! Igen, van mód magasabb jogosultságot kapni a szerkesztésben, ezt az Ön esetében megtettük.
  Ezzel együtt előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor bizonyos attribútumokat a konzisztens adatbázis fenntartása érdekében nem lehet megváltoztatni. Azt, hogy a kérdéses utak esetében ilyen helyzetről beszélhetünk-e, konkrét példa segítségével tudnánk kideríteni.
  Üdvözlettel,
  Brigitta

  Attila Frühwirth

  Kedves Szakértők! Taxis vállalkozásom applikációja alatt is ez a map van, de nagyon sok hiba van a térképen. Naprakészen tartanánk, javítanánk, de nem jelennek meg a javítások. Mosonmagyaróváron élek, dolgozom, és bizton mondhatom, évekkel ( kb 5 év ) el van maradva utcák tekintetében, de van ahol hiányoznak számozások, hiányzik városrész… Kérem, a helyi lakosként helyben helyi utcákat szerkesztőnek adjanak több bizalmat. Közös érdek. Köszönöm

  Zoltán Végh

  Szia Attila,

  nekem is ez a gondom, több szerkesztésem, főleg a védett útvonalakon eltűnik pár napon belül. Igen, sok a hibás út,
  a házszámozás pontossága szerintem 15-20%-on mozog, a POI-k pontossága még ennyi sem, sőt nagyon sok 2-3-4-5x van
  feltüntetve akár több száz méter távolságra is egymástól.
  Létre kellene hozni egy nagyobb közösséget, több joggal, mert két-három-tíz ember kevés hogy a teljes országot szerkessze, ráadásul sokszor kell a helyismeret is a pontos szerkesztéshez. A waze-t 2013-óta szerkesztem, ott egész jó közösség alakult ki.
  A BMW-m gyári térképe a Here, de úgy tudom az Audi és a Mercedes is ezt használja. Szerintem megoldható lenne, hogy fél éven belül rendbe tegye a térképet egy kb. 100 fős társaság.
  Amíg viszont többmindent újra és újra szerkeszteni kell mert “eltűnik” addig felesleges a rengeteg beleölt óra, pedig szerintem egy egész jól szerkeszthető felülete van a térképnek….

  Brigitta Majoros

  Kedves Attila és Zoltán!
  Nagyon szépen köszönjük az értékes visszajelzéseket!
  Folyamatosan dolgozunk azon, hogy hatékonyabbá tegyük a térképszerkesztés folyamatát és az ebből származó bejövő adatok integrálását. Figyelembe vesszük az említett problémákat és dolgozunk azon, hogy ezekre mielőbb megoldást találjunk. Ennek része a magasabb jogosultságok garantálása az aktív, helyi térképszerkesztő felhasználók részére, mint amilyenek Önök is.
  Ezúton is szeretném megköszönni, hogy helyismeretükkel és értékes szerkesztéseikkel hozzájárulnak a térkép minőségének javításához.

  Bond James

  Tisztelt Adminok !

  Szintén hasonló cipőben járok, mint Végh Zoltán. Sőt, rengeteg Spam POI kerül fel a térképre !
  Lehetne ezeket a felhasználókat korlátozni ?
  A másik kérdés pedig a POI-k szerkesztéséhez kapcsolódik. A POI és az a PONT ahol a legközelebb
  lévő pl. út található, nem lehetne “törni” ? Jelen körülmények között, nem biztos, hogy a legrövidebb út a legmegfelelőbb. Terelések, akadályok, különböző megfontolásból kijelölt útvonalakon érik el a célt …
  Sokat segítene ha betudnám állítani, ha pl. 4 utcával arrébb egy főútról érje el a térképet használó a kijelölt célt.

  Köszönettel !

  Brigitta Majoros

  Kedves James! 🙂
  Nagyon szépen köszönjük az értékes észrevételeit!
  A magasabb szerkesztési jogosultságokat az Ön esetében is a profiljához rendeltük. Sajnos így is előfordul, hogy bizonyos szerkesztések nem, vagy csak később jelennek meg a térképen, folyamatosan dolgozunk azon, hogy megoldjuk ezt a problémát.
  Ami a spam POI-kat illeti, sokat segítene, ha megviszgálhatnánk a konkrét példákat, a mapcreatorhungary@here.com email címre tudja továbbítani ezeket a helyeket.
  Köszönjük szépen a POI útvonalpontra vonatkozó ötletét, utánanézünk milyen lehetőségeink vannak ezen a téren.
  Üdvözlettel,
  Brigitta

  Bond James

  Tisztelt Adminok !

  Kezdhetném Végh Zoltán idézettel “…Az embernek elmegy így a kedve a segítségtől….”
  Kb. 12 alkalommal szerkesztettem ezt a kereszteződést : 48.23467975178346, 22.077431629899763
  A Kereszt utca vége, zsákutca ! /Mapillary / Gyalogosan, kerékpárral lehet csak továbbhaladni.
  PDS-Id : DMQhViZ5TgnlVlIE Törölt Állatfelszerelés és -eledel, SzatmárZoo, Kisvárda, Hungary létezik !!!
  Sorolhatnám…
  “…Az embernek elmegy így a kedve a segítségtől….” , ha nem változik gondolkozom a szerkesztések
  befejezésén !!!!!
  Az adatfeldolgozás során nem részesülünk előnyben !!!

  Üdvözlettel

  Brigitta Majoros

  Tisztelt James!

  Köszönjük szépen a visszajelzést és elnézést kérünk a kellemetlenségekért!

  Köszönöm a probléma pontos leírását és a mellékelt koordinátákat. Segítségükkel manuálisan helyreállítottuk az említett útszakaszt, hamarosan a Map Creator felületén is látható lesz. A POI visszaállításán még dolgozunk.

  A magasabb jogosultságokkal rendelkező felhasználók szerkesztéseit továbbra is előnyben részesítjük, azonban az ellenőrzési folyamat miatt sajnos így is előfordulnak olyan esetek, amikor a szerkesztések elfogadása több időt vesz igénybe vagy nem történik meg. A hasonló hibákért szíves elnézésüket kérjük.

  Üdvözlettel,
  Brigitta

  Bond James

  Tisztelt Brigitta !

  A manuálisan helyreállítást az említett útszakaszon láttam, de pár nap elteltével a helyzet ugyanaz.

  Üdvözlettel.

  Zoltán Végh

  Welcome on board Mr Bond! 🙁

  Brigitta Majoros

  Kedves Térképszerkesztők!
  Köszönjük szépen a visszajelzéseiket az integrálási folyamattal kapcsolatban. A manuális helyreállítás valóban sikertelennek bizonyult, ezért elnézésüket kérjük. Dolgozunk a konkrét útszakasz helyreállításán és a teljes integrálási/moderációs folyamat korrigálásán is.
  Üdvözlettel,
  Brigitta

  Bond James

  Tisztelt Adminok !

  A Hunguest hotel -t , a hotelek közzé fel lehetne venni, mint válaszható hálózat ?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)

You must be logged in to reply to this topic.