Forums Eastern Europe Romania Restrictii de tonaj si greutate pe axa in Romania

This topic contains 3 replies, has 2 voice, and was last updated by Octavian Borcan 1 year, 11 months ago
 • Ioana Csengeri

  Buna ziua,

  Dorim sa folosim hartile Here pentru camioane insa pe Romania exista o problema majora cu pozitionarea restrictiilor de greutate pe axa si tonaj. Sunt complet aiurea si din aceasta cauza rutarea se face total gresit (absurd chiar). Am cautat sa vad daca exista un tabel al restrictiilor la nivel national. Acesta este:

  http://www.cestrin.ro/restrictii/restrictii/2018/Centralizator/Permanente/Centralizator%202018.htm

  Problema cu restrictiile pe harta Here reprezinta o situatie generalizata la nivelul tarii si ar fi foarte important sa fie rezolvata urgent pentru a avea succes cu hartile Here si in ceea ce priveste transportul de marfa.

  Va multumesc.

  Am atasat o poza cum apar restrictiile pe o portiune a DN1 (E60) Oradea – Cluj. Aceste restrictii nu exista conform tabelului.. De altfel e un drum practicat de toate camioanele.

  Octavian Borcan

  Buna ziua. Colegii mei o sa investigheze situatia. Majoritatea acestor restrictii au fost culese si codate in harta conform cu indicatoarele gasite in teren, la momentul colectarii/verificarii si mai putin cu ce se gaseste la CESTRIN; e posibil ca pe anumite segmente de drum sa nu fi gasit indicatoare si nici sa nu fi primit vreun raspuns concludent(fundamentat) de la administratorul drumului. Apreciem orice sugestie venita din partea dvs. in vederea imbunatatirii hartii. Multumim.

  Ioana Csengeri

  Buna ziua, imi permit sa mai fac un comentariu. Apar multe portiuni de drum unde langa restrictia de 11.5 tone greutate pe axa , apare si restrictia de tonaj de 7.5 tone . E evident ca daca respecti 7.5 tone nu vei depasi 11.5 / axa. Nu contest ca Romania este un caz aparte, in sensul ca pe teren lucrurile pot aparea diferit decat apare in Cestrin. Insa, in cazul de fata rutele consacrate pentru traficul camioanelor asa cum sunt ele folosite in prezent, par ilegale din perspectiva Here Maps, in timp ce pe Cestrin sunt permise.

  Deci cred ca din acest punct de vedere Cestrin pare sa fie cel corect.

  Ati putea sa-mi spuneti cat va dura corectia ? In cazul in care ar dura prea mult, cred ca ar fi mult mai util sa stergeti complet restrictiile pe Romania (acest lucru ar fi poate rezolvabil imediat) si pe urma adaugate din nou rand pe rand.

  Octavian Borcan

  Buna ziua. Colegii mei verifica si revin cu un raspuns. Pe unele segmente de drum sunt anumite restrictii legate de tonaj in anumite zile sau intervale orare; aparent in baza de date ele ar fi codate corect si inclin sa cred intr-o problema aparuta cu API-ul HERE de preluare a acestor date in aplicatia dvs. In functie de analiza colegiilor mei o sa vedem ce solutii avem. Nu putem sa stergem tot si sa punem conform CESTRIN din moment ce acele date sunt doar orientative si neasumate 100% in teren conform realitatii sau indicatoarelor rutiere. In teorie ar trebui sa fie niste culoare bine delimitate de transport dar in practica de multe ori ne confruntam cu multe situatii contradictorii.
  Nu stiu cat dureaza ca si timp; punctual situatia se rezolva imediat(24-72 ore) daca exista date verificabile imediat in baza noastra de date. Apare apoi problema actualizarii harti catre public si aici nu stiu sa precizez un termen estimativ. Practic noi livram in fiecare saptamana o actualizare a hartii,, dar nu stiu ce pleaca catre clienti deoarece sunt mai multe procese si validari efectuate in functie de formatul datelor, atribute dorite, platforma, client/utilizator…
  Va tin la curent cu evolutia situatiei.
  O seara buna.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.