Forums Eastern Europe Romania DN68A/E673 = Residential?

This topic contains 9 replies, has 3 voice, and was last updated by Alexander B. 2 years, 8 months ago
 • Alexander B.

  Bună ziua,
  Nu mi se pare corectă clasificarea DN68A/E673 între Lugoj și Margina drept „Residential” în urma deschiderii autostrăzii A6 în zonă.
  Și chiar și DN69/E671 între Arad și Timișoara nu cred că ar trebui să aibă numai rang de Drum Județean (Local Access), cu toate că s-a deschis autostrada A1.
  Este totuși vorba de Drumuri Naționale Europene, unde limita maximă de viteză poate fi de 100 km/h (spre deosebire de celelalte drumuri unde limita maximă poate fi numai de 90 km/h).
  Vă mulțumesc.

  Octavian Borcan

  Salutare, ele sunt clasificate corect, noi impartind drumurile in functie de importanta in 5 clase mari(1-5).
  Primul segment este clasificat in clasa 4 deci e un drum colector chiar daca apare ca-si rezidential; in mod normal el ar fi trebuit sa apara pe harta cu o culoare galben pal-si daca ne uitam pe wego.here.com asa apare.
  Al doilea segment este cotat ca alternativa la autostrada si este incadrat in clasa 3, si apare pe harta colorat in galben.
  Nici noi nu suntem multumiti cum sunt denumite toate incadrarile in clase pe Map Creator, dar colegii mei inca nu au implementat un model mai intuitiv si clar. Se gaseste pe lista de imbuntatiri de ceva timp si sper sa vedem o schimbare in luniile urmatoare. Multumim.

  • This reply was modified 3 years, 11 months ago by Octavian Borcan.
  Alexander B.

  Mulțumesc pentru explicații! Să vedem dacă am înțeles:

  În HERE WeGo observăm următoarele clase de importanță a drumului (care este denumirea “oficială” acestor clase?):
  1 = mov (autostrăzi)
  2 = roșu
  3 = galben
  4 = galben pal
  5 = alb

  Înțeleg că culorile care apar în HERE WeGo nu trebuie confundate cu FC (functional classes) reprezentate prin culorile din HERE Map Creator, acestea din urmă reprezentând clasele pentru rutare (unde și un drum național poate primi FC1, adică clasa cea mai mare, denumită “greșit” AUTOSTRADĂ în Map Creator).

  Totuși aș propune culoarea galbenă în HERE WeGo pentru DN68A/E673. În prezent este galben doar până la limita orașului Lugoj, după care devine galben pal, astfel devenind destul de greu de distins atunci când zoom-ul e mai mic.

  Numai bine,
  Alexandru

  Alexander B.

  Bună ziua,
  DN68A/E673 între Lugoj și Margina este alternativa la autostrada A6/A1 și trebuie colorat cu galben (nu cu galben pal așa cum este în prezent).
  Vă mulțumesc.

  Octavian Borcan

  Salutare, colegii mei fac analize periodice referitoare la reteaua de transport, si vor tine cont si de aceasta sugestie. Multumim.

  Alexander B.

  DN68A/E673 este un Drum Național European și ar trebui să primească culoare galbenă (clasa 3) in HERE WeGo. În prezent acest drum este galben pal (clasa 4) între Lugoj și Margina, ca și când ar fi un Drum Județean!
  Din păcate, “colegii” încă nu au ținut cont de această propunere exprimată de mine anul trecut …

  Octavian Borcan

  E o analiza mai complexa pe care se face. In mod normal nu afecteaza rutarea. Culoriile lor nu sunt date de tipul de drum ci de functionalitatea acestora. Le mai fac o sugestie acum. Multumim.

  Alexander B.

  Știu că în mod normal nu afectează rutarea. Totuși, nu mi se pare normal să nu pot distinge un Drum Național European de un Drum Județean.
  Așadar, vă mai rog încă o dată să colorați DN68A/E673 între Lugoj și Margina cu GALBEN (în prezent acesta fiind GALBEN PAL, la fel ca și Drumurile Județene din zonă), deoarece DN68A/E673 reprezintă alternativa la Autostrăzile A6/A1! Deci este vorba de FUNCȚIONALITATEA drumului!
  Mulțumesc.

  Alexander B.

  Aceeași problemă ar fi și la DN7/E68 între Sebeș și Săcel, reprezentând alternativa la Autostrada A1 (-> FUNCȚIONALITATEA drumului!), care – fără motiv – este colorat cu GALBEN PAL, ca și Drumurile Județene din zonă, în loc să apară cu GALBEN!

  Alexander B.

  Bună ziua,
  Nicio mișcare? Încă o dată vă rog frumos să alegeți GALBEN (în loc de GALBEN PAL) pentru DN7/E68 Sebeș – Săcel, respectiv DN68A/E673 Lugoj – Margina.
  Bineînțeles că trebuie adaptată și clasa FC în mod corespunzător: În HERE MapCreator apare în prezent “Residential”; corect ar fi “Local access” pentru secțiunile de drum mai sus amintite.
  Mulțumesc!

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.