Forums Western Europe Netherlands, The A4 bij Rotterdam niet op kaart uit 2017

This topic contains 6 replies, has 3 voice, and was last updated by F power 4 years, 5 months ago
 • Erwin van Damme

  Hallo, ik heb kaart updates, voor mij Alfa Romeo, gekocht in juli 2018: “DOWNLOAD RADIONAV/INSTANT NAV- EUROPA – 2017” Die hebben een datum van 2017. Tot mijn verbazing rij ik na Rotterdam het niemandsland in. Volgens mijn navigatie dan natuurlijk, want ik rij zelf gewoon op de A4 van Rotterdam naar Amsterdam. Dit stuk A4 is in december 2015 geopend en valt daarmee dus ruimschoots binnen de kaart datum van 2017.
  Hebben anderen hier ook dergelijke opmerkelijke problemen? Ik vind het ontbreken van die weg nogal wat voor een slordige €170,- voor die kaart update. Ik ben erg benieuwd naar ervaringen van anderen en natuurlijk een mogelijke oplossing.

  F power

  Dag Erwin,

  Dat zou wel heel raar zijn dat de A4 na Rotterdam er niet op zou staan??
  Kan je wat specifieker zijn waar het precies fout gaat? Dus vanaf waar tot waar mis je de A4 precies?
  Dan kan er waarschijnlijk naar gekeken worden?

  Erwin van Damme

  Hallo F-power, dat het heel raar is is ook precies de reden dat ik dit post. Vanaf knooppunt Kethelplein richting noorden bestaat de A4 niet. Weet even niet precies tot waar maar zal in de buurt van Den Haag weer wel goed zijn..
  Hetzelfde gebeurd als ik de A29 ricjhting zuiden neem. Vanaf Willemstad richting Bergen op Zoom bestaat de A4 niet tot Dinteloord.
  Hoewel de update naar mijn mening goed is verlopen is dat misschien toch niet goeg gegaan> Zou dat een optie zijn? Is er een manier om te controleren of de uopdate is geslaagd? Het betreft een Alfa Romeo Giulietta van 2012.

  • This reply was modified 4 years, 5 months ago by Erwin van Damme.
  Chris Leicher

  Erwin,

  Dit kan heel goed voorkomen. Even het proces: Here heeft een actuele kaart van het wegennet(zie ook de Here app). veranderingen/nieuwe Hoofdwegen worden in 2 weken bijgewerkt. updates op locale wegen kan tot een jaar duren. (iemand moet het doorgeven als het niet van de gemeente komt).

  Een autofabrikant neemt de kaart van datum X, update de eigen software, testen en laat CD’s persen en gaat deze verkopen…. Hier zit minimaal 6 maanden vertraging in… op de doos staat dan niet deze kaart is inmiddels alweer 6-12 maanden oud. Ook on-line kaart updates van autofabrikanten lopen minimaal 4 maanden achter. Ergo: gebruik een on-line MAP of een die direct door de kaart leverancier wordt gesupport zonder tussen stappen(bv Tomtom). Dan zijn de meeste updates in 3 maanden verwerkt in een nieuwe kaart.

  Chris

  Erwin van Damme

  Hoi Chris, bedankt voor je antwoord. Ik zit helaas wel vast aan het navigatie systeem wat in de auto zit en deze heeft zover ik weet geen mogelijkheid om ander soort (online) kaarten te gebruiken. Ik heb de laatste gedownloaded en op de SD kaart gezet. Geen idee hoe ik recente updates hier in verwerkt kan krijgen

  Chris Leicher

  Erwin,

  Als de auto een paar jaar oud is kan je “goedkoop” op aliexpress een vervangen radio kopen met Android. Deze zal je dan wel zelf moeten inbouwen… of naar een specialist en kijken of hij een alternatief kan leveren. Zelf gebruik ik een losse Tomtom omdat dat geupdate wordt en tevens HD traffic heeft. Zelfst de nieuwste premium auto’s halen niet de kwaliteit van Waze/Here app of losse Tomtom unit. (er is geen taxi chauffeur die niet met een losse telefoon werkt voor navigatie… misschien met uitzondering van een Tesla).

  F power

  Dan nog zou de A4 op jouw navigatie-update moeten staan toch. Zoals Chris het zegt, staat een hoofdweg (en dat is de A4) binnen korte tijd er wel op. Als de A4 in dec 2015 is geopend en de navigatie is van 2017, dan zou het er toch op moeten staan?
  Als we de beredenering van Chris volgen zou het kaartmateriaal van 2017 dus op zijn oudst van 2016 moeten zijn en dus zou het er op moeten staan.
  Maar goed, het kan dus ook blijkbaar langer duren. Dit is ook de reden dat ik nu de updates zelf doorgeef: heerlijk om te zien dat het bij een volgende here update (web versie) al aangepast is.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.