Forums Eastern Europe Bulgaria Как се одобряват промените по картата ?

This topic contains 1 replies, has 2 voice, and was last updated by Aleksandar Todorov 6 years, 4 months ago
  • Stoyan Stoyanov

    Здравейте !
    Без съмнение, нуждата от преглед и одобряване на промени по картата, направени от потребители е задължително. При хиляди регистрирани потребители, обема на промените сигурно е огромен, и сигурно изисква много време. Въпросът ми е, дали за всяка промяна се прави детайлно проучване от член на екипа, или се използва някакъв компютърен алгоритъм. Задавам такъв въпрос защото ми направи впечатление ,че няколко пъти се опитвам да коригирам една и съща грешка, и всеки път корекцията е отхвърлена. А грешката си е грешка. На посоченото от мен място няма път, и никога не е имало. Това е ски писта. През зимата е отрупана със сняг ( естествен или изкуствен ), а през лятото с трева. Там автомобили не могат да се движат, не само защото е забранено, но и защото терена не го позволява – на места е доста стръмно.
    Поздрави !

    Aleksandar Todorov

    Здравейте!
    Радвам се, че отново проявявате интерес към картата и съдържанието й! Да, прав сте, проверката на промените изисква доста усилия и ресурси. Проверката на всяка една промяна, най-просто казано става така – сфтуерна проверка -> човешка проверка – > сфтуерна проверка -> човешка проверка – > сфтуерна проверка -> човешка проверка -> след което се появява в картата и производните продукти. За Ваша информация, трябва да отбележа, че картата не се прави и поддържа само от крайни потребители. Крайните потребители, регистрирани в MapCreator, са една малка част от начините или методите за получеване/събиране и обработка на изходни данни. Т.е. грешките не задължително да са в резултата на промени от краен потребител.
    В конкретният случай, уви, наистина става въпрос за груба грешка. Благодаря за информацията, грешката вече е коригирана и пътят е класифициран правилно, като пътека.
    Ощке веднъж благодаря и
    поздрави от екипът на ХИЪР България!

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.