Forums Eastern Europe Bulgaria График за сателитни снимки

This topic contains 6 replies, has 3 voice, and was last updated by Dimitar Trenkov 4 years, 8 months ago
  • Stoyan Stoyanov

    Здравейте !
    Предполагам, че датите за заснемане на различните държави и населени места са свързани с траекторията на сателита (тите) които използвате, и са известни за години напред. Ако не е някаква секретна информация, бихте ли споделили кога се очаква обновяване на снимките на град Варна. През последните няколко години, и особено през тази, пътната обстановка във Варна се промени толкова, че картите са неизползваеми. Някой от промените са “невидими” на снимки, но са важни при начертаването на картата. Например на доста от булевардите се поставиха разделителни мантинели между платната за движение. Тези мантинели правят невъзможно завиване на ляво, излизайки от някоя странична пресечка. Това налага булеварда да е начертан с две еднопосочни платна за всяка от посоките, като страничните улички да са свързани само с едно от платната. Например такъв е бул. 3-ти март. Няколко пъти се опитах да коригирам проблема, но всеки път корекцията е отхвърлена. На приложената снимка съм показал три от многото такива пресечки, от които левия завой е невъзможен, а според картата е възможен. Друг вид несъответствия се получават при категоризирането на улиците, но ние потребителите нямаме достъп до тези настройки. Ако желаете, това може да го дискутираме в отделна тема.
    Поздрави !

    Aleksandar Todorov

    Здравейяте Стоян!

    Радвам се да видя, че отново предоставяте обратна връзка за неточности в картата на HERE. Да, принципно движението на сателитите се извършва по определени траекории и графикът им е фиксиран за доста време напред. Само, че ние не разполагаме със собствени сателити, а получаваме такива данни от наши партньори. В конкретният случай това е Digital Globe. Също така за отделните части от територията на България, както и навсякъде по света, в картата на HERE, покритието със сателитни изображения е различно. Има предвид, от различни периоди на заснемания. Това означава, че на места са по скорошни, а на други от по-отдавна. Големите градове, какъвто е Варна, би следвало да са с най-актуалното покритие, с което разполагаме, но уви и вие забелязвате, че не съответва на реалността. За съжаление не мога да отговоря на въпроса кога ще обновим покритието, но със сигурност ще го имаме предвид.
    Иначе за промените в организацията на движението ще направим всичко възможно да ги коригираме съобразно съответните промени, в най-скоро време. Освен бул. 3-ти март, можете ли да ни кажете кои други булеварди имат такиво мантинели? От къде до къде стигат, пресечки?
    Отосно категоризацията, какво имате превид? Икате да смените някоя категория на някоя улица/булевард? Ако е така, каква е причината? Ограничението за промяна в класификацията на пътищата от крайни потребители, е за да не се допускат неволни грешни класификации, което се е случвала, а това води до сериозни грешки в картата.
    Ще се радвам да поддържаме връзка, може и по имейл – aleksandar.todorov@here.com, както и да се срещнем, когато посетим Варна следващият път или пък, ако имате път към София.
    Поздрави,
    Екипът на HERE България.

    Stoyan Stoyanov

    Здравейте !
    Извинявам се за закъснението. През последните години ми остава все по-малко свободно време за развлечение ( смятам чертането на пътища в този сайт за такова ) . За добро или за лошо, пътната организация във Варна се променя доста често, и имам чувството, че хората от които зависи това, не са много наясно какво искат да постигнат. Към този момент се чувствам като турист в собствения си град. Предполагам, че ще е по добре да се изчакат новите сателитни снимки и тогава да се правят корекции по картата. Относно булевардите с разделителни мантинели, ще трябва да прегледам картата по-обстойно, а и виждам, че доста от тях са коригирани. Засега тези които виждам са : бул. 3-ти март и бул. Смирненски, като съм начертал само участъците за който съм сигурен. ( скоро не съм минавал по целия булевард ) . Ситуацията с бул. Сливница е по особена. На снимката е показан участък с мантинела. Синият кръг е ново кръгово кръстовище минаващо над новия булевард Левски. ( извинявам се за кривите линии). Една част от бул. Сливница е без мантинели или островче между платната, но е с двойно непрекъсната линия. Физически левите завои са възможни, но са против правилата за движение ( снимката със зелените линии). Сигурно малко хора използват навигация в градовете в които живеят и по улици които познават добре, но аз си направих такъв експеримент. Не е много добре навигацията да ти предлага маршрут нарушаващ закона за движение по пътищата. В тази връзка е и това за категоризацията на улиците. Може и да не използвам правилния термин, затова ще обясня. Избирайки ” най-къс път” в опциите на навигатора е ясно ,че става въпрос за обикновени сметки. Избирайки обаче ” Най-бърз” или “най-лесен”, понякога настоятелният женски глас те прекарва през такива места, че ……. Но по-добре тези категоризации да си останат заключени за нас. И без това и сегашните опции са ни много, и понякога (поне аз) се чудя какво да отметна.
    Поздрави !

    Aleksandar Todorov

    Здравейте Стоян!
    Благодаря за изчерпателния отговор и приложените снимки! Със сигурност ще ни помогнат да нанесем някои съществени корекции. Уви, по всичко личи, че не съумяваме своевременно да обхванем случващото се в реалността. Ще планираме теренно събиране в най-скоро време във Варна. Надявам се тогава да се видим. Междувременно оставаме на разположение.
    Поздрави,
    Екипът на Хиър България!

    Stoyan Stoyanov

    Ще се радвам да се срешнем.
    Според мен се справяте добре, все пак не се занимавате само с Варна. Както споменах, тук постоянно се правят някакви експерименти с организацията на движение, и едва ли някой ви уведомява за това.
    Поздрави !

    Stoyan Stoyanov

    Здравейте !
    Май ще е по-добре да планирате “почивка” на море за седмица тук във Варна. През месец юли времето е подходящо.
    На снимките – с червено са участъците с разделителни островчета или мантинели между платната, с жълто – двойна непрекъсната линия а с оранжево – новите участъци. Една от снимките е на шега.
    Има и други, но за тях ще пиша когато минавам от там.
    Поздрави !

    • This reply was modified 4 years, 9 months ago by Stoyan Stoyanov. Reason: имената на снимките бяха на кирилица и не се четяха
    Dimitar Trenkov

    Здравейте,

    Благодарим за информацията! Скоро ще бъде видима в картата.

    Поздрави,
    Екипът на Хиър България!

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)

You must be logged in to reply to this topic.