Forums Eastern Europe Northern Macedonia Добредојдовте во форумот на HERE Map Creator

This topic contains 9 replies, has 3 voice, and was last updated by ava james 1 year, 3 months ago
 • Aleksandar Todorov

  Поздрав до сите вас кои сакате да вршите промени, но и да внесувате нови информации и податоци во програмот HERE Map Creator

  Овој форум е место каде можете да поставувате технички прашања, да отворите дискусија, како и да бидете во контакт со останатите учесници, не само од Македонија, туку и од целиот свет.

  Тимот на HERE со задоволство ќе одговори на сите ваши прашања и ќе ви помогне во вашето HERE Map Creator искуство.

  Со желба за успех и добра забава

  Тимот на HERE

  Igor Stamatovski

  Почитувани моментално сум на 233 место во светот по обнобување на мапи. Кажете ми кој ги одобрува измените за мапите во Македонија, затоа што многу споро се прават измените. Поздрав.

  Aleksandar Todorov

  Hi Igor, it is Aleksandar Todorov. Congratulations for your great contribution! 233 place out of thousands is a very good result. All changes are being checked and approved by two main methods – software validation and human validation. Currently our colleagues who perform all quality control are based in Mumbai. Our local Sofia team is involved too in cases where it is required local knowledge. So, should you have something specifically to ask, you can address it to me – aleksandar.todorov@here.com

  Greetings,
  Aleksandar Todorov

  Igor Stamatovski

  Здраво, имам проблеми со логирање на мојот акаунт на HERE maps creator. Инаку регистриран сум преку Фејсбук акаунтот и не можам никако да се логирам. Кога ке стиснам на log in не ми се отвара акаунтот никако. Ве молам некако помогнете ми бев стигнат до 130 место во светот.

  Инаку мојот акаунт од фејсбук е https://www.facebook.com/stamatovski.igor

  Поздрав и однапред ви благодарам за помошта.

  Поздрав

  • This reply was modified 6 years, 6 months ago by Igor Stamatovski.
  Aleksandar Todorov

  Здравейте г-н Стаматовски,
  Да, това е така, достъпът Ви е ограничен, тъй-като голяма част от промените, които сте направил са неправилни, грешни. Освен това промените Ви са свързани и с изтриване (road deletion) на геометрия, пътища в населените места – това е недопустимо и води до деградация на картата. Ако желаете да продължите да правите промени в картата на ХИЪР, ще трябва да се запознаете с правилата за това и да ги спазвате. В програмата има кратко ръководство за това как се прави всяка една от прамените. Моля, вижте приложената снимка.

  Поздрави,
  Екипът на ХИЪР България!

  Igor Stamatovski

  Почитуван г-дине Александар Тодоров,

  Со големо внимание го прочитав Вашиот одговор.
  Не знам колку сте користеле навигација со мапите на here maps во Македонија.
  Во нашиот главен град Скопје мапите се прилично точни, но доколу отидете во некоја рурална средина со навигацијата на here maps ке се изгубите, затоа што има патишта кои се означени како асвалтирани патишта а всушност тоа не се патишта, туку раги од трактори во ниви и шуми по кои воопшто не може да помине автомобил.

  Целта ми беше во овие рурални средини, да се обнови патната инфраструктура за да може било кој корисник на here maps да не се изгуби во некоја нива или шума. Затоа и избришав голем број на патишта кои поминуваат низ ниви, шуми и градови, кои не се воопшто асвалтирани и не може да помине автомобил по нив.

  Еве конкретно ке ви наведам неколку конкретни примери.
  Со навигацијата на here maps често патувам низ Македонија. Многу пати во руралните средини и во помалите градови ми се има случено навигацијата ми вика десно или лево, а таму воопшто нема пат или пак е неасфалтиран и низ некоја нива или шума.

  Затоа целта ми беше да останат само асфалтираните патишта за да не се загубат или залутаат корисниците на here maps.

  Се надевам дека ке ме разберете која ми е поентата?

  Во прилог ке ви испратам неколку слики како примери кај што нема асфалтиран пат а е обележано како да има пат.

  Однапред ви благодарам и се надевам дека ке ми го вратите акаунтот на here maps затоа што само сакам добронамерно да допринесам за here maps заедницата на корисници!

  Исто така би сакал да ме известите кога ке може да се логирам на мојот акаунт.

  • This reply was modified 6 years, 6 months ago by Igor Stamatovski.
  Aleksandar Todorov

  Здравейте г-н Стаматовски!

  Аз Ви благодаря за желанието да подобрите картата на ХИЪР, но трябва да разберете, че има правила, които трябва да се спазват. Прав сте, че има грашки, но отново коригирането (fixing) на грешките става по определен начин. Изтриването на геометрията е допустимо, само когато в реалността тя не съществува. Ако настилката е лоша или няма такава, би трябвало да се отбележи по съответният начин. Моля, вижте приложената снимка. На този пример се вижда какво трябва да се направи:
  – когато изберете улица/път, отлява се отваря диалогов прозорец с подменюта, където са показани всички атрибути. От покритие (surface) uncheck “Road is paved”.
  Вашият достъп ще бъде възстановен скоро. Отново, моля да се запознаете с правилата за правене на промени. При въпроси ние сме на разположение да помагаме.
  Поздрави,
  Екипът на ХИЪР България!

  Igor Stamatovski

  Почитуван г-дине Александар Тодоров,

  денеска на 14.01.2018 се обидов да се логирам на мојот акаунт на HERE MAP CREATOR, меѓутоа повторно не можам да се логирам.

  Последниот пат ми напишавте на кои работи да внимавам и да се придржувам и од тогаш правам се како што сте ми кажале. Немам направено ниту една промена поинаку од тој начин како што ми кажавте да правам.

  Ве молам кажете ми зашто не можам пак да се логирам?

  Поздрав и однапред Ви благодарам!

  Igor Stamatovski

  Г-дине Александар Тодоров, сеште не добив одговор од Вас на поставеното прашање.

  Ве молам ако сакате да ми одговорите.

  Поздрав и однапред благодарам!

  ava james

  I am glad to see it thanks for sharing this. check this lightinthebox discount code

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.