Forums Eastern Europe Bulgaria Грешно име

This topic contains 4 replies, has 2 voice, and was last updated by Stoyan Stoyanov 6 years, 7 months ago
  • Stoyan Stoyanov

    Здравейте !
    Името на тази местност е объркано. Опитах да го коригирам ,но не се получава. Правилното име е "Узана"
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B0
    Поздрави !

    Aleksandar Todorov

    Здравейте,

    Ако Ви разбирам правилно – опитали сте се да промените името на посоченият път, който минава през месността Узана? Ако е така, то това не е правилно от гладна точка на наименоването и номерацията на пътищата в България, от една страна според националната класификация, от друга и според правилата за наименоване и номерация на пътищата в картата на ХИЪР.
    Ако сте искали да наименовате местността, представена като полигон, за съжаление това не е възможно в картата на ХИЪР, където не се изобразяват такъв тип обекти.
    Това, което е възможно, е да бъде добавен обект от интерес (POI/Place), като туристическа атракция и това вече е направено.
    Благодаря за желанието да подобрите качеството на картата на ХИЪР!
    Поздрави от екипът на ХИЪР България.

    Stoyan Stoyanov

    Здравейте !
    Опитах да коригирам името на мястото ( POI / Place ) При търсене на местност Узана с помоща на търсачката не излиза нищо. Ако се напише само ” Узана” излизат няколко улици в Габрово , Казанлък и някъде в Индия. При написване на ” Местността Лозана ” , се получава, но това е грешно име и такава местност няма. Узана е зимен курорт с няколко хотела и ски писти. До скоро имаше и сайт, но виждам че са го закрили. Ако разгледате картата ще забележите, че ако не знаете къде се намира, трудно може да се намери пътя до там. Аз лично съм се обърквал няколко пъти. При това положение, хора които искат да отидат до там и разчитат на навигаторите си, ще са затруднени в търсенето. Преди време коригирах името до колкото ми позволява програмата, но виждам, че все още грешното име си стои.
    Поздрави !

    edit: Прикрепих две снимки, но не ги виждам никъде. Как да разбера дали сте ги получили ?

    • This reply was modified 6 years, 8 months ago by Stoyan Stoyanov.
    Aleksandar Todorov

    Здравейте,

    Няколко разяснения – в картата на ХИЪР няма възможност да се добавят обекти тип “местност”. Логиката на търскачката е базирана на търсене по адрес /път, улица, булевард и пр./ или обект /хотел, ресторант, бензиностанция и пр./ над 100 категории. Това, кото направихме е да добавим обект – туристическа атракция “Узана”. Обектът е добавен на същото място, където сте посочил, но докато се появи в уеб базираната карта и производните приложения е необходимо технологично време, една, две седмици. Моля, вижте приложеният файл. Така всеки, който иска да стигне до месността “Узана”, при изписването на “Узана” в търсачката, би трябвало да се появи и добавеният обект, и при избирането му да може да се навигира до там.
    Що се отнася до снимките, за съжаление те не се визуализират в Map Creator, а са достъпни само за модераторите на програмата. Вашите снимки са получени.
    Още веднъж благодаря за допълнителната информация и помощта за подобряване качеството на картата на ХИЪР!
    Поздрави от екипът на ХИЪР България.

    Stoyan Stoyanov

    Здравейте !
    Благодаря за отговорите. Всъшност, мястото е посочено от друг потребител, но с грешно име. Аз само се опитах да го коригирам. Разбирам, че този форум не е място за посочване на проблеми по картата а за обсъждане на самата програма. Подадох този сигнал именно по тази причина – опитах да коригирам грешката преди доста време, но нищо не се промени. Може би екипът е доста натоварен и ако е така се извинявам за нетърпението си.
    Поздрави !

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.